Какао терте Україна 100 г
90 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 620
- +380 (66) 721-68-87Відділ замовлення декору
Какао терте натуральне
Виробник: Україна. Країна походження: Кот-Д'івуар.
Енергетична цінність: 607 ккал. 2550 кДж.
Харчова цінність: Білки-15.5 р. Жири-54г. Вуглеводи-17.8 р.
Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі 18-22 °С і відносній вологості не більше 50%
Користь какао тертого
Какао-боби повні антиоксидантних поліфенолів, які скорочують ризик серцевих захворювань. Цей хімічний компонент присутній у всіх фруктах, однак особливо високою концентрацією й активністю відрізняється саме в какао.
Уживання какао дуже корисно для головного мозку. У бобах какао міститься дуже корисна речовина - антиоксидант флаванол, що поліпшує кровообіг мозку.
Згідно з дослідженням, флаванол може бути використаний у лікуванні хвороб, пов'язаних зі слабким кровотоком у судинах головного мозку. Не всі какао містить достатню кількість флаванола. Це пов'язано з тим, що даний антиоксидант надає напою гіркий смак, тому при виробництві його часто видаляють. Какао ефективно для зниження кров'яного тиску, допомагає підсилювати приплив крові до мозку і кінцівок. Какао багатий білком, клітковиною, вітамінами, фолієвою кислотою, мінералами, а за вмістом заліза й цинку його взагалі можна назвати рекордсменом серед всіх продуктів. Какао багате на пурини, які є складовою частиною нуклеїнових кислот і забезпечують зберігання й передачу генетичної інформації, а також беруть участь у біосинтезі білків.
Використання какао тертого
Какао терте використовується в кулінарії при виробництві шоколаду, в тому числі гарячого ароматного напою. Просто розтопити плитку і додайте улюблені інгредієнти за смаком.
Дуже смачно з медом або сиропом ріжкового дерева! Також можна додавати в каші, випічку і салати.
Крім того, терте какао - незамінна складова різних косметологічних процедур (маски, обгортання), а також дуже популярно в миловарінні з метою створення красивого мармурового ефекту; як натуральний барвник.
Какао терте не містить цукру і яких-небудь добавок, тому широко застосовується в косметології: шоколадні маски, обгортання, масажі, ванни. Такі процедури не тільки зроблять вашу шкіру ніжною, гладкою і шовковистою, але й подарують задоволення від їх проведення, адже аромат шоколаду відновлює емоційну рівновагу, знижує дратівливість, заспокоює, дає відчуття внутрішньої гармонії і комфорту.
РЕЦЕПТ ЗАСТОСУВАННЯ.
З тертого какао в домашніх умовах Ви можете приготувати справжній гарячий шоколад і самі натуральні цукерки.
Какао напій.
1 л молока
60-80 гр. какао тертого, попередньо подрібненого з плиток в порошок
1 ст. л. фруктози або цукру (можна ароматизованої ваніллю)
15 гр. какао олії нерафінованої.
Молоко нагріється практично до кипіння, але не закипить, всипати всі інгредієнти, довести до кипіння, дати настоятися в теплому місці.
Какао терте при цьому буде крупинками, не встигнувши ще як слід розійтися, тому треба дати йому настоятися.
Какао масло можна і не класти, т. к. в какао тертому воно і так утримується в невеликій кількості (не все воно йде при вичавці), але якщо додати все таки какао масло, але напій буде більш ароматним, насиченим.
Шоколад
Дивлячись який шоколад робимо: вершковий, гіркий, стільки й беремо тертого какао.
Вершковий шоколад: какао терте 45%, какао масло нераф. 20%, вершки (20-35% жирності) 25%, цукор / фруктоза / мед 10%. Горіхи, родзинки за смаком.
Гіркий шоколад: какао терте 65-85 %, какао масло нераф. 15%, цукор / фруктоза / мед / сушена журавлина, горіхи, ізюм - за смаком.
Какао терте і масло какао треба розтопити на водяній бані при температурі близько 50 градусів, а в кінці додати мед, розлити по формах і поставити на 2 години в холодильник. Не додавати мед у гарячий шоколад понад 40 градусів, по-перше, мед втрачає свої властивості, по-друге, виробляє шкідливі для печінки речовини.
Якщо замість меду додати цукрову пудру в шоколаді можуть на смак відчуватися маленькі крупинки.
За смаком домашній шоколад з натурального какао тертого нічим не відрізняється від справжнього швейцарського шоколаду!
У світі зараз відбувається справжній шоколадний бум», випускається косметика і шампуні на основі какао, в косметичних салонах завойовують популярність антицелюлітні шоколадні обгортання. Після впливу шоколаду шкіра очищається і зволожується, набуває приємний бронзовий відтінок, зникають пігментні плями і вугри.
КОСМЕТОЛОГІЯ.(Шоколадне обгортання).
150-200 гр. какао тертого розтопити на водяній бані
30 гр. какао масла
мед
сіль
вершки (на розсуд)
- Ціна: 90 ₴