Кошик
640 відгуків
+380 (66) 284-22-42
+380 (66) 721-68-87
Тафіта - все для десертів
Кошик

Тростинний цукор (пісок) Індонезія 100 г

22 ₴/100 г

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: 609
Тростинний цукор (пісок) Індонезія 100 г
Тростинний цукор (пісок) Індонезія 100 гВ наявності
22 ₴/100 г
+380 (66) 284-22-42
Магазин
  • +380 (66) 721-68-87
    Відділ замовлення декору
+380 (66) 284-22-42
Магазин
  • +380 (66) 721-68-87
    Відділ замовлення декору
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Тростинний цукор. Що це?
Тростинний цукор - це солодкі кристали, що виробляються із соку очерету. Назва походить від слова "саркура" (санскрит) - "медоносний". Виготовлення продукту значно старше бурякового. 5 тисяч років тому цукор із тростини почали виробляти в Індії. Пізніше естафету прийняли на Сицилії, Іспанії, Південній Америці. У дикій формі очерет зустрічається в Африці, Китаї, Малайзії, Новій Гвінеї. Довгий час він продавався в аптеках як ліки.

Основна сировина для виробництва солодкого продукту - буряк та очерет (цукрові). Світове виробництво цукру: очеретяний - 60%, буряковий - 40%.

Існує два види очеретяного цукру:

Білий рафінований. Під час виробництва здійснюється кілька етапів рафінації. Сировина фільтрується, випаровується та висушується.
Коричневий очеретяний нерафінований. Проходить дбайливе очищення, має різну насиченість бурого відтінку. Фахівці назвали продукт найпопулярнішим і найкориснішим видом очеретяного цукру.


Із чого роблять коричневий цукор?
Щоб отримати справжній тростинний цукор, виробники здійснюють низку дій. Для виготовлення використовують внутрішню частину стебла для отримання соку.

Щоб одержати цукор, підпалюють поле. Підпал, що контролюється, обпалить листя, залишивши тільки стебла, повні соку.
Зібрані стебла рослини везуть до млина.
Сировина надходить на конвеєр. Його миють, перетворюють на порошок, видаляють бруд та органічні домішки.
З порошку випарюють сік і перетворюють на сироп.
Гарячий розчин заливають у вакуумну камеру. Коли викачають повітря, подається тиск, що викликає хімічну реакцію. В результаті утворюються дві речовини: меляса та кристалічний цукор. Меласса обволікає оболонкою кожен кристал і надає йому коричневого кольору. Характерний смак меляси відчувається у готовому коричневому цукрі, схожому на імбирні пряники.
Під тиском у спеціальних паках протягом 10-ти годин із молекул сахарози ростуть кристали.
Наступний етап - відокремлення меляси від сахарози. Кристали із чистотою 90% називають нерафінованим коричневим цукром.
Користь тростинного цукру
Калорійність очеретяного цукру: 1 чайна ложка (4-5 г цукру) - 16 ккал

Вітаміни групи у складі очеретяного цукру підтримують нервову систему, калій - бере участь у регулюванні водного обміну, цинк - основний елемент для активності сперматозоїдів у чоловіків.
Містить у складі у 170 разів більше калію, ніж рафінований білий цукор, а кальцію – у 85 разів.
Допомагає в лікуванні печінки та селезінки.
Не викликає ожиріння та атеросклероз.
Покращує кровообіг та імунітет.
Знімає біль у горлі та кашель.
Застосування коричневого тростинного цукру
Підсолоджувач кави, чаю. Смак напою зберігається, утворюється тонкий аромат.
Використовують для приготування маринадів до риби та запікання м'яса.
Застосовується у приготуванні солодкої випічки, каш, молочних супів.
Присипка для пирогів, тістечок, фруктів
Використовується як ласощі замість цукерок.
Є замінник будь-якого підсолоджувача
Великі кристали коричневого продукту застосовуються в рецептах, що вимагають нагрівання великої кількості рідини (варення, соуси, напої)

Інформація для замовлення
  • Ціна: 22 ₴/100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner