Боби Тонка (мексиканська ваніль, тагуа) - насіння плодів екзотичного тропічного американського дерева Діптерикс запашний із сімейства Бобових. Місцеві жителі переконані у магічних властивостях бобів, вірячи, що вони оберігають від різних хвороб, допомагають у виконанні бажань та приносять удачу.
Боби Тонка мають витягнуту, як у мигдалю, форму, темно-коричневу, майже чорну, пружну зморщену оболонку і мають запаморочливий аромат. Так, про аромат можна говорити багато, адже саме завдяки йому світ дізнався про це дивовижне насіння. Аромат бобів Тонка – неймовірне поєднання ванілі, мигдалю, кориці та гвоздики, які разом створюють насичений, але ніжний та дуже приємний карамельно-ванільний запах. Він ідеально поєднується з м'якими сирами, десертами з шоколадом, маком, кокосом, горіхами, доповнює ароматні лікери та інші напої,
Боби Тонка неїстівні, і застосовують їх у парфумерній та кулінарній промисловості як сильний ароматизатор. До речі, використовуючи боби Тонка, ви зможете надати ніжний аромат шафі і речам в ньому і позбутися молі, для чого необхідно лише розмістити там мішечок з подрібненим насінням.
Боби тонка у кулінарії
Тонка Боби активно застосовують і в кулінарії, щоб надати складний і цікавий смак солодких страв. Особливо популярні вони в дорогих кондитерських паризьких, де їх використовують для поліпшення смаку випічки. Боби часто варять із вершками чи молоком, а отриманий настій додають під час приготування морозива, еклерів, шоколаду та сиру маскарпоне. Тим не менш, їх невелика гіркуватість мигдалю в ароматі також добре поєднується в солоних страв, таких як пюре з картоплі, в соусах і супах. Використовують Боби Тонка замість ванілі, гвоздики та мускатного горіха для приготування тушкованої курки в ромі. У Південній Америці їх додають у пасту, потім змішують із молоком, щоб зробити напій солодким.
Боби Тонка (мексиканська ваніль, тагуа) - насіння плодів екзотичного тропічного американського дерева Діптерикс запашний із сімейства Бобових. Місцеві жителі переконані у магічних властивостях бобів, вірячи, що вони оберігають від різних хвороб, допомагають у виконанні бажань та приносять удачу.
Боби Тонка мають витягнуту, як у мигдалю, форму, темно-коричневу, майже чорну, пружну зморщену оболонку і мають запаморочливий аромат. Так, про аромат можна говорити багато, адже саме завдяки йому світ дізнався про це дивовижне насіння. Аромат бобів Тонка – неймовірне поєднання ванілі, мигдалю, кориці та гвоздики, які разом створюють насичений, але ніжний та дуже приємний карамельно-ванільний запах. Він ідеально поєднується з м'якими сирами, десертами з шоколадом, маком, кокосом, горіхами, доповнює ароматні лікери та інші напої,
Боби Тонка неїстівні, і застосовують їх у парфумерній та кулінарній промисловості як сильний ароматизатор. До речі, використовуючи боби Тонка, ви зможете надати ніжний аромат шафі і речам в ньому і позбутися молі, для чого необхідно лише розмістити там мішечок з подрібненим насінням.
Боби тонка у кулінарії
Тонка Боби активно застосовують і в кулінарії, щоб надати складний і цікавий смак солодких страв. Особливо популярні вони в дорогих кондитерських паризьких, де їх використовують для поліпшення смаку випічки. Боби часто варять із вершками чи молоком, а отриманий настій додають під час приготування морозива, еклерів, шоколаду та сиру маскарпоне. Тим не менш, їх невелика гіркуватість мигдалю в ароматі також добре поєднується в солоних страв, таких як пюре з картоплі, в соусах і супах. Використовують Боби Тонка замість ванілі, гвоздики та мускатного горіха для приготування тушкованої курки в ромі. У Південній Америці їх додають у пасту, потім змішують із молоком, щоб зробити напій солодким.
- Ціна: 39 ₴