Желатин 220 блюм
78 ₴/100 г
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- В наявності
- Код: 5577
- +380 (66) 721-68-87Відділ замовлення декору
Желатин — безсмачний, прозорий, слабо жовтуватий, порошкоподібний продукт. Желатин отримують способом гідролізу колагену, який є в кістках тварин. Сфера застосування желатину задовольняється: у льодяниках, фруктових і молочних желе, зефірі, соусах і йогуртах, сирах тощо.
Желатин — це унікальна харчова добавка, отримана способом змішування білків тваринного походження. В'язка, желеподібна речовина отримують способом виварювання кісток, зв'язок і сухожиль (а також деяких інших тканин) у звичайній воді. У складі цих продуктів міститься речовина колаген (білок).
Застосування желатину в кулінарії та медицині
Желатин призначений для медичних цілей для збільшення кількості білка в організмі людини. Така профілактика потрібна у разі харчового дисбалансу. Ще один спосіб використання речовини — виготовлення капсул для медикаментів.
Желатин широко застосовується в кулінарії. Його додають у кондитерські вироби (желе, мармелад, цукати, жувальна гумка), страви з м'яса або риби (холодець, заливне, холодне).
Речовина використовується також у морозива: він запобігає утворенню кристалів цукру в морозивній масі, а також впливає на процес денатурації білків.
Якщо ви гарний кулінар, то вам, безсумнівно, доводилося користуватися желатином. Харчовий желатин зазвичай продається в сухому вигляді, кристалики прозорі або злегка жовтуваті, речовина не має ні смаку, ні запаху. Розбавлена у воді або кислотах речовина сильно набухає, але не розчиняється повністю. Щоб остаточно розчинити желатин, з'єднання потрібно підігріти, після охолодження розчин переходить у стан холоднечу.
Харчова цінність
Білків у складі продукту найбільше. У 100 грамах желатину міститься 87,5 г білків. Енергетична цінність харчової добавки — 355 кКал. Отже, не варто надмірно харчуватися з високим вмістом желатину, інакше наберете кілька зайвих кіло.
Хімічний склад і корисні властивості желатину
Продукт являє собою суміш білкових сполук тваринного походження. У ньому міститься до 18 амінокислот: пролін, гліцин, аланін, оксипролін, аспарагінова, глютамінова кислоти та ін. Всі ці речовини відіграють важливу роль в активізації розумових процесів, підтримують силу серцевого м'яза, стимулюють метаболізм, виступають «головним генератором» для центральної нервової системи, кори головного мозку та м'язових тканин.
Буквально нещодавно були знову вивчені властивості желатину, щоб остаточно підтвердити позитивний вплив на організм продукту перероблення косої та м'язової маси тварини. В експерименті взяли участь 175 людей похилого віку, у кожного з яких були захворювання колінних суглобів (остеоартрит). Щодня піддосвідчені з'їдали по 10 г желатину у формі порошку. Через два тижні в більшості із них помічені істотні поліпшення в рухливості суглобів, м'язи стали міцнішими. Так було доведено, що речовина уповільнює процес руйнування хрящових і суглобових тканин.
Пасочники іноді додають речовину в мед, щоб зробити її в'язким і в'язким. Але це тільки псує натуральний медовий компонент: продукт неабияк втрачає у смаку та запаху, знижується ферментативна активність і цукрова інверсія, збільшується вміст білка.
Характеристики:
Міцність за Блями: |
188 |
В'язкість, mPas (676% розчину за температури 60 °C): |
2.92 |
Вологість (16 год, 105 °С), % |
10,8 |
pH — кислотність (6,67% розчину, 60 °C): |
5,17 |
Зола, (550 °C): |
<2,0 % |
Вміст Н2О2: |
<10 ppm |
Мишак: |
<1,0 ppm |
Кадмій: |
<0,5 ppm |
Хром: |
<10,0 ppm |
Мідь: |
<30,0 ppm |
Залізо: |
<30,0 ppm |
Ртуть: |
<0,15 ppm |
Свинець: |
<5,0 ppm |
Цинк: |
<50,0 ppm |
SO2: |
<50,0 ppm |
Загальна кількість мікроорганізмів, 1 г |
<1000 |
Колиформи, в 1 г |
не виявлені |
Ентеробактерії, в 1 г |
не виявлені |
Стафілококи, в 1 г |
не виявлені |
Клостридии, в 1 г |
не виявлені |
Сальмонела, у 25 г |
не виявлені |
- Ціна: 78 ₴/100 г